De prijs van een houtskeletbouw? Kijk verder dan vandaag

De prijs van een houtskeletbouw ligt niet hoger of lager dan dezelfde woning gebouwd volgens een traditionele bouwmethode. Wél biedt een houtskeletbouw voor dezelfde prijs meer isolatiemogelijkheden, waardoor u op lange termijn fors bespaart op de energiekosten. Een houtskeletbouw is dé bouwmethode bij uitstek om passiehuizen en lage-energiewoningen te realiseren. Hermans Hout & Habitat onderscheidt zich van sleutel-op-de-deurfirma’s die vrijwel uitsluitend standaardwoningen aanbieden. Wij garanderen een maximale architecturale vrijheid. Uw ontwerp – ook minimalistische moderne architectuur – vertalen wij technisch naar een houtskelet. Bekijk onze realisaties.

Waarom een houtskeletbouw?

 • Bespaar fors op uw maandelijkse energiefactuur
  Een houtskeletbouw verschilt qua bouwmethode volledig van een traditionele gemetste woning met spouwmuren. Houtskeletbouw biedt uitstekende mogelijkheden voor een verregaande isolatie. Zo zit de isolatie volledig verwerkt in de dragende houtconstructie.Daardoor kan er – zonder plaatsverlies – veel meer geïsoleerd worden. Houtskelet is uitermate geschikt voor passiefhuizen of lage-energiewoningen. Dankzij de luchtdichtheid van het houtskelet blijft de warmte binnen. De dampopen werking naar de buitenzijde zorgt ervoor dat de vochtigheid wordt afgevoerd zonder te condenseren.  Wie een lage energiefactuur op prijs stelt, kiest dus voor een houtskeletbouw.Voor de isolatie werkt Hermans Hout & Habitat het liefst met bio-ecologische papiervlokken. Deze houden het best de warmte buiten in de zomer. In de winter evenaart dit isolatiemateriaal probleemloos de isolatiewaardes van minerale wol. Na een voorbehandeling met milieuvriendelijke boorzouten zijn deze papiervlokken volledig resistent voor vuur.

  > Meer technische informatie over houtskeletbouw

 • Waar voor uw geld: een woning voor het leven
  Mits het nodige vakmanschap woont u vele decennia zorgeloos in uw houtskeletbouw. Al tientallen jaren bewijzen de Scandinavische landen dat houtskeletbouw de meest duurzame en kwaliteitsvolle bouwmethode is. Naast de lange levensduur van uw houtskeletbouw stelt u iedere dag opnieuw het gezonde en aangename leefklimaat op prijs.

Waarom kiezen voor Hermans Hout & Habitat?

 • Meer dan tien jaar ervaring
  De grote kracht van Hermans Hout & Habitat schuilt in de jarenlange ervaring en expertise. Wij behoren tot de pioniers in Vlaanderen wat betreft houtskeletbouw voor passiefhuizen en lage-energiewoningen.
 • Alleen eigen vakmensen
  U kunt op uw twee oren slapen. Wij zetten vanaf het tekenwerk tot en met de montage op de werf alleen eigen medewerkers in voor de houtskeletconstructie. Wij beschikken over een eigen werkatelier voor de nodige voorbereidingen.
 • Vrijheid in ontwerp
  U en uw architect bepalen in alle vrijheid het ontwerp. Wij vertalen elke bouwstijl technisch naar een houtskelet.
 • Alleen ruwbouw winddicht
  Wij concentreren ons maximaal op de zaken waar we sterk in zijn: de houtskeletconstructie. Wij leveren uw woning ruwbouw winddicht op. U geniet voor de afwerking de volledige vrijheid.

Een prijs voor uw droomwoning in houtskeletbouw?

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Wij bespreken samen het ontwerpplan van uw architect. Wij vertalen dit ontwerp technisch naar een houtskeletbouw waarna we een heldere prijs kunnen berekenen.

Nog geen architect? In dat geval raden we u aan eerst een architect aan te spreken voor een ontwerpplan. Indien gewenst bezorgen wij u een lijst van architecten waarmee wij in het verleden al samenwerkten. Contacteer ons hiervoor.