phone

014 26 42 00

Ecologisch bouwen en architecturale vrijheid in houtskeletbouw

Maximale architecturale vrijheid voor een passiefhuis of lage-energiewoning in houtskeletbouw. Met deze sterke combinatie maakt Hermans Hout & Habitat uit Westerlo het verschil. Wij bouwen niet de standaardwoningen die sleutel-op-de-deurfirma’s aanbieden. Wél realiseren wij in houtskeletbouw het unieke ontwerp van uw architect. Wij overwinnen dankzij onze jarenlange ervaring en expertise in houtskeletbouw elke architecturale moeilijkheidsgraad. Laat u overtuigen door onze realisaties.

Waarom houtskeletbouw?

 • Dé bouwmethode bij uitstek om passiefhuizen of lage-energiewoningen te realiseren
  De uitgebreide isolatiemogelijkheden in de dragende houtconstructie en de volledige luchtdichtheid aan de binnenkant van een houtskeletbouw, vormen samen de fundamenten van een energiezuinige woning. Om condensatie en vochtophoping in het houtskelet te vermijden, blijft de constructie naar buiten toe dampopen.

  Wij werken voor het isolatiemateriaal bij voorkeur met bio-ecologische papiervlokken. In de zomer houden deze uw woning beter koel, terwijl ze in de winter dezelfde isolatiewaarde bereiken als andere isolatiemogelijkheden. Dankzij een voorbehandeling zijn onze papiervlokken volledig onbrandbaar.

   > Meer technische informatie over houtskeletbouw  
 • Comfortabel en gezond leven in een woning die levenslang meegaat
  In Scandinavië is houtskeletbouw al vele tientallen jaren de bouwmethode bij uitstek. Mits het nodige vakmanschap voor de houtskeletconstructie bereiken deze huizen probleemloos dezelfde levensduur als traditionele woningen. Daarnaast garanderen woningen in houtskeletbouw een gezond, comfortabel en droog woonklimaat.  
 • Snelle bouwtijd én goedkoper
  Dankzij de voorbereidingen in ons werkatelier verlopen de werken op de werf veel sneller dan bij een traditionele woning. Bovendien vraagt een houtskeletbouw geen droogtijd, waardoor u na de ruwbouw meteen kunt starten met de afwerking.

  De prijs voor de ruwbouw van een houtskeletbouw is vergelijkbaar met een traditionele woning. Wanneer u ook de lagere energiefacturen in rekening brengt, komt u op termijn goedkoper uit.

  > Ook voor renovatie of uitbreidingen biedt houtskeletbouw uitstekende mogelijkheden.

Waarom Hermans Hout & Habitat voor uw houtskeletbouw?

 • De pionier in energiezuinig bouwen met houtskeletbouw
  Al meer dan tien  jaar realiseert Hermans Hout & Habitat energiezuinige woningen in houtskeletbouw. Als één van de eerste in Vlaanderen bouwden wij een passiefhuis in houtskeletbouw. Wij zijn vooral actief in de provincies Antwerpen, Limburg en de ruime regio’s Aarschot, Diest en Leuven in Vlaams-Brabant.  
 • Eigen vakmensen voor de calculatie, constructie en montage van het houtskelet
  Wij werken met eigen vakmensen voor de realisatie van het houtskelet. Zowel het uittekenen van de technische plannen, de voorbereidingen in het eigen werkatelier als de montage op de werf gebeuren door eigen ervaren medewerkers. Meer informatie over onze aanpak.  
 • Maximale architecturale vrijheid
  Als meedenkende partner van uw architect vertalen wij zijn of haar ontwerpplan naar de technische opbouw van een woning in houtskeletbouw. Dankzij onze expertise kunnen wij elke architecturale uitdaging aan.  
 • Vrijheid in afwerking
  Wij concentreren ons voor uw woning in houtskeletbouw op de volledige ruwbouw winddicht. Voor de verdere afwerking geniet u alle vrijheid.

  > Wij bieden met kant-en-klare bouwpakketten ook mogelijkheden voor zelfbouwers.

Interesse in een houtskeletbouw met Hermans Hout & Habitat?

 • Hebt u al een architect én een ontwerpplan? Contacteer ons  voor een kennismakinggesprek. Vervolgens werken we graag een prijs uit voor uw houtskeletbouw.  
 • Nog geen architect én geen ontwerpplan? In dat geval raden we u aan eerst een architect te contacteren die uw woondromen vertaalt naar een ontwerpplan. Vervolgens nodigen we u graag uit voor een gesprek. Als u een architect zoekt met ervaring in houtskeletbouw, dan bezorgen we u op verzoek een lijst met mogelijkheden waaruit u vrij kunt kiezen.
Hermans Hout & Habitat bvba - Zone Reme 10, 2260 Westerlo - Tel. 014 26 42 00 - info@H3.be - www.houtskeletbouw.be

© 2013 Hermans Hout en Habitat - alle rechten voorbehouden.

Mixed by Aroma Communicatie.